"

Personalen var lyckliga över att äntligen hitta en lösning på problemet.


Om Eva Eriksson Design AB

Eva Eriksson Design AB har arbetat med produkter för lek och lärande under en lång rad år. Många av uppdragen har handlat om möbler för skolor och förskolor. Buller i stora barngrupper är ett växande problem och i samband med att Eva Eriksson Design deltog i projektet ”Design med omtanke” som under att antal år drevs i Västra Götalandsregionen, föddes idén att skapa en produkt som hindrade uppkomsten av skrapljud – istället för att dämpa redan befintligt buller.

Utvecklingsarbetet startade 2007 och efter att ett stort antal idéer hade prövats, experter hade tillfrågats och prototyper testats, lanserades Silent Socks 2010 på Stockholm Furniture Fair i vår första återförsäljares monter.

Vår allra första kund var en förskola i västra Göteborg som var inrymd i bottenplanet på ett bostadshus. Pensionärsparet som bodde rakt ovanför stördes mycket av skrapljudet från barnens stolar och både de och personalen var lyckliga över att äntligen hitta en lösning på problemet.

Med hjälp av goda samarbeten med bland annat tillverkare och återförsäljare inom textilindustrin och skolmöbelbranschen har Silent Socks akustiksockor blivit en stor framgång i jakten på god ljudmiljö, både i offentliga sammanhang och privata hem.

Vi uppskattar att ha tillverkning och produktutveckling nära oss själva vilket bland annat innebär korta resor och transporter, korta ledtider och god överblick över kvalitén – därför är Silent Socks tillverkade i Sverige.

Idag säljs Silent Socks i ett tiotal länder till alla typer av miljöer där stålrörsstolar används.